';

ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ

Ο Ωτοβελονισμός είναι ένα είδος θεραπείας που ανήκει στην κατηγορία των συμπληρωματικών ιατρικών μεθόδων. Αν και τα πρώτα δείγματα υποτυπώδους ωτοθεραπείας συναντώνται στις περιγραφές των μεγάλων πολιτισμών (αρχαία Ελληνική, Αιγυπτιακή και Ρωμαϊκή Ιατρική), ο πατέρας της σύγχρονης και επιστημονικά τεκμηριωμένης ωτοθεραπείας θεωρείται ο Γάλλος Νευρολόγος Paul Nogier.

O Paul Nogier κατά τις δεκαετίες 1950-70 ανακάλυψε ότι το πτερύγιο του αυτιού αποτελεί ένα μικροσύστημα, στο οποίο αντιστοιχίζεται όλο το σώμα, υπό μορφή ανεστραμμένου εμβρύου, όπου υπάρχει τοπογραφική κατανομή των σημείων.

Έχουν γίνει και γίνονται πολλές έρευνες όσον αφορά το ρόλο του ωτοβελονισμού στη διάγνωση και θεραπεία, τεκμηριώνοντας συνεχώς την αποτελεσματικότητά του στη θεραπευτική φαρέτρα της σύγχρονης ιατρικής.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Η ωτοθεραπεία είναι μία μέθοδος που μπορεί να παρέμβει σε γρήγορους χρόνους και με καλή ανταπόκριση σε ένα σύνολο παθολογικών διεργασιών: μυοσκελετικών, νευρολογικών, γαστρεντερικών, αναπνευστικών, άγχους, αϋπνίας, έξεων (κάπνισμα, αδυνάτισμα).

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ;

Συνήθως χρησιμοποιούνται οι εξής μέθοδοι:

  • τοποθέτηση βελονών σε επιλεγμένα σημεία
  • τοποθέτηση ειδικών σφαιριδίων ή σπόρων βακάριας
  • ημιμόνιμες βελόνες
  • ηλεκτροβελονισμός
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
- - - - - - - - - - - - - - - -
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 80 26 780 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή
ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
- - - - - - - - - - - - - - - -
Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με το πρόσωπο ή το σώμα σας; Ρωτήστε μας και θα σας ενημερώσουμε για την αντίστοιχη θεραπεία.