';

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Βελονισμός! Η πανάρχαια θεραπευτική μέθοδος που χρονολογείται περισσότερο από τρείς χιλιάδες χρόνια και έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Κίνα όπου και επινοήθηκε. Όλος ο κόσμος και τα αντικείμενα έχουν δύο όψεις: ΥΙΝ (η πιο σκοτεινή πλευρά του κάθε πράγματος – νύχτα, κρύο, χειμώνας κλπ.) και YANG (η πιο λαμπερή – ημέρα, ζέστη, καλοκαίρι.) Οι δύο όψεις συνεχώς μεταβάλλονται, όπως η ημέρα έρχεται να αντικαταστήσει τη νύχτα και το καλοκαίρι να αντικαταστήσει το χειμώνα. Η αναλογία του Yin και του Yang μπορεί να διαφέρει σε διαφορετικές καταστάσεις, αλλά υπάρχουν πάντα και τα δύο. Σε διαταραχή αυτής της αναλογίας, επέρχεται η νόσος.

Ο βελονισμός, με τη χρήση – εισαγωγή λεπτών βελονών σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αυτοΐασης του οργανισμού, με έκκριση ενδογενών ουσιών που θεραπεύουν, ανακουφίζουν, ηρεμούν, ενδυναμώνουν.

Η Δυτική Ιατρική, λάτρης των επιστημονικά αποδεδειγμένων μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας, εκπόνησε δεκάδες μελέτες πριν αναγνωρίσει και ενσωματώσει τον βελονισμό στη θεραπευτική της φαρέτρα.

Σε τι βασίζεται ο βελονισμός;

Ο βελονισμός κατά την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική βασίζεται στη θεωρία των μεσημβρινών (καναλιών ενέργειας) μέσω των οποίων γίνεται η κυκλοφορία της ενέργειας στον οργανισμό.

Κατά την Παραδοασιακή Κινέζικη Ιατρική (αλλά ακόμη και από τον Ιπποκράτη: “νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ) η ενέργεια κυκλοφορεί ανεμπόδιστα σε έναν υγιή οργανισμό. Εάν όμως υπάρχει κάποιο “μπλοκάρισμα” ενέργειας (σε σωματικό ή ψυχικό επίπεδο), η ροή της ενέργειας διαταράσσεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κάποιας παθολογικής κατάστασης.

Βελονίζοντας ειδικά σημεία, αποκαθιστούμε την κανονική ροή ενέργειας σε όλο το σώμα, διεγείροντας έτσι τη  διαδικασία αυτοΐασης του οργανισμού – “Ενεργειακή Εξισορρόπηση”.

Ο σκοπός του βελονισμού είναι να αποκαταστήσει τη σωστή ισορροπία εξατομικευμένα και ειδικά σχεδιασμένα για κάθε συγκεκριμένο ασθενή.

Συχνές ερωτήσεις

ΤΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ;

  • Να θεραπεύσουμε παθήσεις
  • Να βελτιώσουμε συμπτώματα
  • Να σταματήσουμε τον πόνο
  • Να κάνουμε πρόληψη για εκδήλωση μιας ασθένειας ή ενός συμπτώματος
  • Να περιορίσουμε την εξελικτική πορεία μιας χρόνιας νόσου
  • Να χαλαρώσουμε ή να τονώσουμε / αναζωογονήσουμε τον οργανισμό
  • Να μειώσουμε τα φάρμακα σε μια χρόνια πάθηση
  • Να καταπολεμήσουμε τις εξαρτήσεις (κάπνισμαπαχυσαρκία)
  • Να περιορίσουμε το θεραπευτικό αδιέξοδο που συχνά συναντάμε  σε οξέα και χρόνια νοσήματα

ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ;

Γενικά, ο βελονισμός είναι από τις πιο ασφαλείς θεραπευτικές πράξεις. Έχει καθιερωθεί διεθνώς σαν ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα. Στερείται παρενεργειών και είναι εντελώς ακίνδυνος, όταν εφαρμόζεται σωστά από εκπαιδευμένους ιατρούς που τηρούν αυστηρά τους κανόνες εφαρμογής του. Στην Ελλάδα ο νόμος απαγορεύει τη χρήση του βελονισμού σε μη ιατρούς γιατί είναι αναγνωρισμένος σαν ιατρική πράξη.

ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ;

Ο χρόνος θεραπείας εξαρτάται από τη διάρκεια και τη φύση του προβλήματος. Σε οξείες καταστάσεις η θεραπεία είναι πιο βραχυπρόθεσμη από αυτή που θα χρειαστεί για ένα χρόνιο πρόβλημα.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
- - - - - - - - - - - - - - - -
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 80 26 780 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή
ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
- - - - - - - - - - - - - - - -
Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με το πρόσωπο ή το σώμα σας; Ρωτήστε μας και θα σας ενημερώσουμε για την αντίστοιχη θεραπεία.